Metodistkirken i Horten

Kirken midt i byen – i Storgata 18

 

Hilde

prest

 

(Beste weblesere for denne siden på PC er Chrome eller Firefox, på Mac også Safari)

Høytidsgudstjenesten 1. Påskedag-18

Også i år fikk vi den store gleden av å feire påskehøytiden sammen med pinsemenigheten Arken. Påskedagen preket Hilde prest, mens forstander Svein Thorkildsen bidro på andre måter, som bildeserien over viser.

 

Påskedagstradisjonen tro fikk hver og en i forsamlingen komme opp til alterringen for å motta ei påskelilje, som Svein og Hilde delte ut. Takk til alle som bidro, både med å gjøre alt klart dagen i forveien (gruppebilde av de fleste i pyntegjengen), ved å delta i selve gudstjenestefesten og ved å utføre spesielle tjenester underveis denne dagen. Spesiell takk til lovsangkoret fra Arken under ledelse av Øyvind Sundberg for flott innsats nok en gang.

Fellesgudstjenesten 2. Pinsedag

I det vakreste forsommerværet på flere år, deltok bortimot 250 på Hortenmenighetenes økumeniske utendørsgudstjeneste i Borreparken 2. pinsedag – 21. mai 2018.

 

Representanter fra de ulike forsamlingene bidro på hver sin måte i gjennomføringen, under ledelse av sokneprest Carl-Ove Fæster i Borre. Prest Hilde Sanden-Bjønness fra Metodistkirken talte.

 

Kollekten gikk til det frivillige arbeidet overfor innvandrerkvinner i Stella Røde Kors Kvinnesenter i Tønsberg. Nattverden ble gitt ved enden av to rekker.

 

Ei økumenisk forsangergruppe ledet oss i sangene og ungdomsgruppa Take Off Tensing både sang og spilte. Flott å høre på!

 

Til sist ble det kirkekaffe i det grønne. Herlig å treffe de andre menighetene i kommunen, i samtaler over litt mat og drikke, med fuglesang og sol fra knallblå himmel! Takk til Felleskirkelig forum i Horten som lar oss komme sammen på denne måten!

Fotos: Torivar.

 

Kirkelunsjen i Åsgårdstrand 17.06.2018

Etter Takkegudstjenesten ble mange med til vår årlige kirkelunsj på denne dagen hos Amsruds i Åstårdstrand. Det ble en hyggelig ettermiddag med god mat og hyggelige samtaler. Ungdommene i Salsaklubben arrangerte en meget populær „amerikansk auksjon” til inntekt for misjonsprosjektet vårt i Liberia, og akkurat som på gudstjenesten tidligere, bidro også her „Møtepunkt” og  Arve Amsrud med sang og musikk. Takk til alle!

Alle fotos: Hilde prest.

Vi sang julen inn i kirken 16.des.2018

Tredje søndagen i Advent er blitt Lysglimts” dag til å arrangere Vi synger julen inn” for oss i Horten metodistkirke. Med litt senket belysning (de fleste av bildene her er tatt med blits), legger de an for en spesiell kveldsstemning i kirken. Menighetens egne sang- og musikkrefter med Lysglimt- og Møtepunktgruppa. stilte opp, og de ledet oss også i juleallsangen.

 

På flygelkrakken vekslet Alexander Ramfelt og Arve Amsrud med å akkompagnere. Andre musikere var bl.a. Stian Miguel Abrahamsen Suarez på bassgitar samt Gro Bonden Nysveen og hennes 86 år gamle far på messingblåsere. Nelson Mansaray fra Sierra Leone / Finland bidro dessuten både med sang og afrikansk tromme. Hilde prest holdt en liten preken med utgangspunkt i erindringsbilder.

Metodistkirken i Horten, Storgata 18, Horten

Postadr.: Pb. 759 Holtan, N–3188 Horten

Prest Hilde Sanden-Bjønness (fridag: mandag)

Tlf. privat: 33 04 83 97, mob.: 412 20 141

E-post: horten@metodistkirken.no

Bankkonto: DnB 5081.07.45123

Vipps: 17476

© 2021 Metodistkirken i Horten – Nettredaktør: Tor Ivar Bjønness webmaster@horten.metodistkirken.no