Vi jubilerer: 150 år i byen (1869—2019)!

Åpen kirke og Indre Gård, hver onsdag

LØRDAGER om sommeren, i juni-juli-august!

Velkommen til  åpen kirke og bakgård hver onsdag kl.11—14, med andakt kl. 12—12:30.

Onsdag formiddag er det åpen kirke og bakgård. Gjennom smijernsporten til høyre for hudpleiebutikken ved kirken i Storgata, er alle velkommen inn i vår vakre oase – midt i hjertet av byen.

Nå er bordene tatt inn for vinteren, men i biblioteket serveres kaffe og kaker til enhver som kommer innom. Alt er gratis. Vil du gi noen kroner som takk, kan du gjøre det i ei skål på bordene.

Kirkesalen, med inngang rett fra gata, er åpent for den som søker et stille, hellig rom i sentrum av Horten.

Velkommen!

Vennlig hilsen presten,
Hilde Sanden-Bjønness

Inn i kjærlighetens lys

Velkommen inn

i kjærlighetens lys,

til å være i Guds Ja til deg.

til å tenne et lys

i vindfangets sandkar,

som en stille bønn til Gud

som kjenner alle bønner

og hvert sandkorn

som  finnes på jorden.

Velkommen inn i kirken!

Velkommen til å sitte, tenke, be,

kjenne pusten din,

være urolig, være stille,

være deg –

Velkommen til å

gå fram til lysgloben,

tenne et lys, stå der litt,

tenke på noen,

legge fra deg noe,

samle deg.

Og når det passer for deg –

Velkommen til

å gå ut herfra,

gå videre i dagen din,

gjøre det du gjør,

møte det som møter deg.

FRED være med deg!

VELKOMMEN

til å stanse ved en gudstjeneste

om du vil.

Vær med i sangen

og lytt

etter Guds stemme i

det du hører.

Vi vet den er her.

Det er fritt å tenne

et lys i globen – som her står oppe i høyre hjørne – for noen du tenker spesielt på.

Kirkerommet, med inngang rett fra gata,  er åpent for enhver som søker til et stille, hellig rom.

Alle fotos: Hege Haugestad.

Åpen kirke og bakgård, lørdag 4.08.18

Kinam Park pyntet alteret i Horten metodistkirke vakkert med blomster denne uka, klar til lørdagsåpen kirke og gudstjenesten søndag. Dagens vertinner i bakgården var Reidun Dolven og Sinsun Lim. Mange kom innom og fikk kose seg med vafler og kaffe i hyggelige samtaler i løpet av dagen. Fordi den hete sommeren fortsatte å varme oss, var det godt å kunne få søke dekning i skyggen av hus og parasoller for den brennendede sola.

Det blåner i Bakgården 25.8.18

Denne siste lørdagen med Åpen kirke og bakgård var det godt å sitte rundt bordene i solskinnet.

Men all solvarmen mot mursteinsveggene gjennom så mange uker tidligere i sommer, gjorde at druene fikk utvikle seg maksimalt, og vi kan derfor fastslå at iallfall druehøsten blir kjempebra denne sesongen!

Fotos: Torivar.

Visesang og spill i Bakgården 31.10.18

Per Sebjørn Solbrække og Britt Herdis Skomedal tok gitaren i hende denne onsdagen. Per bød oss viser med givende tekster av Einar Skjæraasen og Inger Hagerup (eks. under her), mens Britt som vanlig ledet oss i allsangen. Hjertelig takk til begge! Takk også til dagens verter for god oppvartning. Både før og etter Hildes andakt gikk praten livlig rundt bordene. Det er trivelig å komme i Biblioteket på onsdagene når vi arrangerer åpen kirke og bakgård i Metodistkirken i Horten!

Fotos: Torivar.

«Detalj av usynlig novemberlandskap»

Inger Hagerup

Fra samlingen Fra hjertets krater (1964).

Midt i det skoddeland som heter jeg

står det et gammelt veiskilt uten vei.

Det står og peker med sin morkne pil

mot skoddemyrer og mot skoddemil.

Jeg leter fåfengt etter navn og tegn.

Alt alt er visket ut av sludd og regn.

Det stod en gang det sted jeg skulle til.

Når ble det borte og når fór jeg vill?

Jeg famler som en blind mot dette ord

som skulle vist meg veien dit jeg bor.

Midt i det skoddeland som heter jeg

står det et veiløst skilt og skremmer meg.

© 2019 Metodistkirken i Horten – Nettredaktør: Tor Ivar Bjønness webmaster@horten.metodistkirken.no